Мислења

22642001_749116701942067_979839822_o-800x600

Навремени прегледи на колкчињата-инвестиција за плоден и успешен живот

Ортопедските прегледи кај новороденчињата се задолжителни и многу важни за правилниот раст и развој на детето, објаснуваат ортопедите од кумановската болница.Ортопедите препорачуваат два прегледи…

Read More
M4034S-4211

Грип

Турканици во малиот простор на кумановскиот Центар за јавно здравје.Голем број возрасни пациенти, најчесто над 60 години чекаат ред за вакцина против грип.Почна имунизацијата…

Read More
FD0_2146

НЕДОВОЛНО ИСКОРИСТЕНИ ПОТЕНЦИЈАЛИТЕ НА СОВЕТУВАЛИШТЕТО ЗА СЕКСУАЛНО И РЕПРОДКТИВНО ЗДРАВЈЕ

Последниве три-четири години, рапидно се намалил бројот на посетители на советувалиштето за сексуално и репродуктивно здравје кое е едно од најстарите во државата и…

Read More
На хартија бесплатни, во пракса бремените плаќаат за прегледите кај матичните гинеколози

На хартија бесплатни, во пракса бремените плаќаат за прегледите кај матичните гинеколози

Дел од бремените жени плаќале за прегледи кај матичните гинеколози, иако согласно Закон им следуваат бесплатни гинеколошки и микробиолошки прегледи, како и биохемиски анализи….

Read More