Мислења

DSC_0016

РОМИ И ЛУКСЕМБУРГЦИ

Ситуацијата е страшна, но само неколку политичари се осмелуваат да се огласат. Ромите не носат гласови. Тие се политички проблем, но не и политички…

Read More
buck2-nas

Ќе треба уште една Декада

Владо Бучковски, поранешен премиер на Македонија, е потписник на Декадата за вклученост на Ромите. Тој смета дека државава може да биде пример за еманципацијата

Read More