На кратко

22835373_752086281645109_511311596_n-800x600

Мамографот во Куманово не функционира, пациентките се праќаат во Скопје, болницата бара дигитален мамомат

Поради дотраеност и дефект не функционира стариот мамограф во кумановската болница.Пациентките од Куманово и петте соседни општини се препраќаат на прегледи на скопските клиники,…

Read More
poster (1)

НРЦ на Шестата конференција за здравје на мигрантите и етничките малцинства 2016

Одделот за здравје на мигрантите и етничките малцинства при ЕАЈЗ (EUPHA)иНорвешкиот центар за истражување на здравјето на малцинствата (NAKMI)беа домаќини на Шестата конференција за…

Read More