Здравствени права

107601610-34574

Граѓаните не сакаат да плаќаат манипулативен трошок за матичните лекари

За граѓаните, неприфатлив предлогот за манипулативен трошок Прескапо, невообичаено, па дури и дрско, вака го оценија граѓаните на Куманово, предлогот на матичните лекари, пациентите…

Read More
20170819_204607-800x600

РОМИТЕ ОД РЕГИОНОТ СО СЛИЧНИ ПРОБЛЕМИ ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ

Бесплатно здравство, бесплатни здравствени прегледи за бремени жени, прегледи за новороденчиња, бесплатна вакцинација, доколку се осигурани им следуваат и на Ромите од Србија и…

Read More
lekar

КУМАНОВСКИТЕ ЛЕКАРИ БАРААТ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ ЗА ДВОЕН БЕНЕФИТ И ЗА ЛЕКАРИТЕ И ЗА ПАЦИЕНТИТЕ

Бројни законски измени бара здружението на приватни матични лекари од Куманово, со кои велат, доколку се донесат ќе се подобри работата на лекарите, а…

Read More
велимир кузмановски (1)

Редовните посети кај матичните гинеколози се исклучително важни за бремените жени во првото тромесечие од бременоста.

Редовните посети кај матичните гинеколози се исклучително важни за бремените жени во првото тромесечие од бременоста,смета доктор Велимир Кузмановски, гинеколог, бидејќи тогаш,објаснува и телото…

Read More