В година бесплатно ин витро и за второ дете

invitro

Од 1 јануари 2014 година ќе почне да се спроведува владиниот проект за бесплатно ин витро за второ дете, најави денеска обелодени премиерот Никола Груевски.

 

„Информациите дека Владата донесе одлука за бесплатно ин-витро за второ дете се точни и тоа беше одлучено на последната седница на Владата. Претходно заедно со министерот за здравство и за финансии долго време вршевме подготовки за оваа работа затоа што се работи за прилично скапа операција. Ние веќе следната година во буџетот ќе планираме дополнителни 1,5 милион евра за оваа активност и заедно со бесплатното ин-витро за прво дете, тоа ќе бидат вкупно одвоени од буџетот 2,5 милиони евра за ин-витро за македонските граѓани“, изјави Груевски.

 

Преземено од

http://www.mkd.mk/makedonija/dogodina-besplatno-in-vitro-i-za-vtoro-dete

 

 

1,284 Comments